USA 2015 – eventyret er slut

Det vi tog med hjem fra USA (udover peanutbutter i rå mængder):

Sixt har federe biler end Hertz.

Når man kører langt og længe – og det GØR man i USA – så er det rart med komfort. Og det var der på ingen måde i den Nissan Xterra, som Hertz præsenterede os for. Det var i bund og grund en traktor, hvor der manglede aflægningsplads både foran og bagved. Vi kom selvfølgelig også fra en Hyundai Santa Fe, hvor der var lommer, hylder, holdere og deslige i rigelige mængder. Samtidig var den bare meget bedre at køre i. Så Hertz får tommeltotten nedad denne gang.

 

Ja, der er en grund til at jeg ikke har et godt billede af Hertz’ Nissan.

Southern hospitality – også nordpå.

Når et andet menneske åbner sit hjem for en, så er det en gave. Når venner tilbyder deres seng – eller deres børns senge – og selv stimler sammen for at give plads, bliver man virkelig varm om hjertet. Vi har boet hos venner, jeg ikke har set i op til 20 år. De har allesammen taget kærligt imod os og lavet om på deres hverdag, så den kunne passe med vores besøg. Hvor der er hjerterum er der virkelig husrum. Og vi kan slet ikke takke Tone, Victoria, Ben, Kathy, Allison, Gabe, Eliott, Preston, Guislaine, John, Lars og Sussie nok.

 

Åbne døre og lutter smil hos alle – vi er evigt taknemmelige.

Børn knytter venskaber trods sprogbarrierer

Det er superfedt at opleve sine unger lege, pjatte, grine og hygge sig med amerikanske børn, de aldrig at mødt før og som ikke taler samme sprog. Det virker så naturligt, når de løber hånd i hånd, griner af hinandens udtale af ord, ser en film sammen eller spiller et spil. Man kan komme rigtig langt ved blot at pege eller mime – og ellers kan man jo spørge en voksen.

 

Venskaber kender ingen grænser – hverken for børn eller voksne.

Jeg ELSKER varme

Selv når sveden løber ned af ryggen på mig, så nyder jeg det. Jeg slår aircondition fra og vil hellere sove med en simpel vifte. Den tørre varme vi kender fra en god dansk sommer finder man sjældent i sydstaterne. Men det gør mig ingenting. Man kan jo altid tage en kølig dukkert i en pool eller under bruseren.

Airbnb holder 120%!

Det er første gang vi har brugt Airbnb til en rejse – men så sandelig ikke den sidste. I Kissimmee boede vi ti minutters kørsel fra Disney World i et huse med tre badeværelser, tre soveværelser, egen pool og adgang til en fælles pool med rutsjebane. Det kostede halvt så meget som et værelse det billigste Disney hotel. I Boston lånte vi et privat hjem, der lå i et superdejligt villakvarter, med skønne restauranter og offentlig transport direkte til centrum. Det giver så meget mening at have plads omkring sig og muligheden for at kunne lave sin egen mad eller madpakker. Og så skal man ikke undervurdere værdien i at kunne vaske tøj undervejs!

 

Med en “screened porch” som denne kan man sidde midt i Adirondacks natur uden at få myggestik.

Pak mindre (især hvis turen går forbi et outlet eller to)

Selvom vi var langt under max grænsen med alle fire kufferter, så havde vi ALT for meget tøj med. For når ungerne får nyt tøj, så vil de KUN gå med det. Flere dage i træk. Til det er lige så plettet som det gamle tøj. Selv på kølige dage i bjergene nordpå, blev det aldrig rigtig nødvendigt med en fleece. Måske mest fordi der var så mange myg, at vi alligevel ikke sad ude om aftenen. Cirka en tredjedel af min garderobe blev aldrig pakket ud.

Jeg er megadårlig til selfies

Måske er jeg for gammel. Måske er jeg bare ikke særlig god til det med vinkler. Måske mangler jeg en selfie-stang. Hvad end grunden er, så er det en kendsgerning: Jeg dur ikke til at tage selfies! Så jeg vil fortsætte med at tage billeder på den normale måde og lade mine børn om det med selfies. Det er de sikkert meget bedre til.

 

Nej, det er (desværre) ikke kun beskæringen i redigeringen af billederne.

P.S. To af vores fire kufferter havde været åbnet af det amerikanske myndigheder. Som altid var det dem, der lå peanutbutter i. 🙂

Del dette indlæg
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail